Cum se păstrează pătrunjelul și mărarul la congelator. Ai verdețuri proaspete la iarnă

Dacă și tu obișnuiești să pui verdeață la congelator pentru iarnă, află că s-ar putea ca metoda ta să fie greșită. Puține gospodine știu cum se congelează corect pătrunjelul și mărarul pentru a le păstra prospețimea.

Nu mai folosi pungile de plastic pentru congelare, ci apelează la alte metode și vei vedea că savoarea plantelor se păstrează mult mai bine!

Verdeața pe care vrei sa o congelezi trebuie să fie foarte proaspătă. Trebuie spălată bine sub jet de apa și apoi foarte bine scursă de apă cu șervețele absorbante.

Ierburi sub formă de cuburi de gheață

Spălați ierburile, uscați-le și îndepărtați-le de tulpini. Tăiați-le, dacă este necesar, sau pur și simplu presați-le în tăvițe pentru cuburi de gheață și stropiți-le cu puțină apă pentru a le umple, astfel încât să se formeze un cub atunci când sunt congelate. Puteți, de asemenea, să procesați ierburile cu puțină apă ca bază, ca în varianta cu ulei de mai sus, și apoi să faceți cuburi. Când sunteți gata, scoateți cuburile în pungi de congelare.

Congelarea rozmarinului, cimbrului sau a dafinului

Există și ierburi congela direct pe tulpini, inclusiv rozmarinul, cimbrul și dafinul. Pur și simplu tăiați crengile, întindeți-le pe o foaie de biscuiți și puneți-le la congelator. Odată congelate, împachetați crenguțele în pungi de congelator, pe soiuri, cu aerul exprimat.

Congelează ierburile în casolete

Renunță la pungi și apelează la casolete de plastic de dimensiuni potrivite. Toacă mărunt pătrunjelul sau mărarul și pune-le într-o casoletă curată și bine uscată de apă. Scrie pe casoletă ce conține și când ai nevoie scoate puțin conținut. E mult mai simplu decât cu pungile, vei vedea!

Înghețați ierburile ca un sos pesto

Scoateți robotul de bucătărie și fiți creativi. Poți pur și simplu să faci piure practic orice plantă verde (de la arpagic la pătrunjel, busuioc, oregano, coriandru, rucola, salvie și chiar și usturoi, atunci când este de sezon) într-o bază de ulei de măsline.

Congelați amestecul gros sub formă de cuburi, în forme de gheață.

Cum folosești verdețurile congelate

Ca ingredient într-o supă, tocană sau sos;

Din cuburi de pesto poți face garnitură la paste și tocănițe;

Pentru a însufleți un sandviș sau un fel de mâncare cu ouă)

Frunzele de ierburi simple congelate nu sunt grozave ca garnitură la, să zicem, o salată, deoarece pot fi moi în comparație cu cele proaspete, dar eu le amestec adesea în dressing pentru a o condimenta.

About User

Check Also

Doliu în lumea filmului. A murit un artist pe care românii l-au adorat. Avea doar 46 de ani

Este doliu în lumea filmului după ce un artist adorat și de români a murit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *