Alimente care nu se țin la frigider. Cum se păstrează, de fapt, acestea

Cu toții tindem să ținem majoritatea alimentelor la frigider, cu gândul că acestea se vor păstra mai bine dacă stau la rece și nu își vor pierde proprietățile. Totuși, există alimente pe care le ținem la frigider, deși nu ar trebui depozitate acolo. Ar trebui să fim mai atenți, pentru că ne putem face rău singuri.
Alimente care nu se țin la rece

Este bine să fim atenți la felul în care depozităm mâncarea, pentru a ne asigura că aceasta nu se strică și proprietățile rămân aceleași. Totuși, există câteva alimente pe care este mai bine să nu le pui la frigider, ci este mai bine să le păstrezi la temperatura camerei, doar departe de razele soarelui.

Pepenii, indiferent dacă sunt verzi sau galbeni, nu se țin la rece. Acest fruct se ține la temperatura camerei, lucru ce poate crește cantitatea de antioxidanți pe care îi oferă atunci când îi veți mânca. Într-adevăr, se bagă la rece doar dacă este tăiat.

Nici bananele nu este bine să le ții la rece, pentru că se vor înnegri și nu se mai pot coace. Deși vom crede că sunt negre pentru că sunt tocmai bune de mâncat, vom vedea că nu au deloc un gust bun. Cel mai bine este să le păstrați pe blatul din bucătărie, până când devin perfecte.
Pâinea nu se ține la rece

Dacă nu vrem să cumpărăm pâine în fiecare zi, tindem să o punem la rece pentru a se păstra proaspătă și pentru a o feri de mucegai. Nu știm, însă, că frigul o usucă mai repede și o face să devină mai sfărmicioasă. Pâinea se ține la temperatura camerei, la aer, nicidecum în pungă, mai ales dacă este caldă.
Cartofii nu se țin nici ei la frigider! Temperatura destul de rece transformă amidonul în zaharuri și aceste legume vor ajunge să aibă un gust foarte ciudat. Într-adevăr, se țin departe de razele soarelui, dar temperaturile scăzute îi înnegresc.

Nici roșiile și ceapa nu au ce căuta la rece! Aceste legume se înmoaie la frigider și își vor schimba chiar și gustul.

Printre alte alimente ce nu trebuie ținute la frigider se mai numără: cafeaua, merele, afinele, roșiile, cartofii, ceapa, usturoiul, mierea, nucile, vinetele și dovlecii.

About User

Check Also

Horoscop 25 iunie 2024. Leii sunt pe val iar Balanțele își realizează scopul

Horoscopul zilei de 25 iunie 2024. O zi frumoasă și specială pentru unii nativi. Astrele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *