Pomul care face roșii se cultivă și în România. Produce zeci de mii de tomate și trăiește până la 7 ani

Crezi că e un trucaj? Nu, nu este! Roșia-pom există cu adevărat, nu e creată în laborator prin inginerie genetică cum am fi tentați să credem și se cultivă chiar și în România. Roșia-pom sau „Octopus Tomato Trees” este un hybrid a cărui tulpină ajunge până la 3-4 metri, trăiește și până la 7 ani în funcție de climă, iar în coroana imensă poate produce cantități impresionante de tomate.

Specialiștii spun că roșia-pom a fost obținută în urma unui proces de hibridare, nefiind așadar un organism modificat genetic.

Cea mai mare roșie-pom care a intrat în Cartea Recordurilor avea o coroană de 50 de metri pătrați, care a produs nu mai puțin de 32.000 de tomate.

Roșia-pom românească: În România, roșia-pom a fost cultivată cu succes în județul Neamț, la Bălțătești, de Valentin Cucu, un cunoscut legumicultor și culegător de semințe de plante mai puțin cunoscute publicului larg.

Acesta a povestit pentru Agrointeligența că a căutat semințe pentru roșia-pom după ce a văzut o fotografie care l-a lăsat cu gura căscată. Așa a aflat că la origine este un soi italian, care a fost obținut prin 1937 de o familie de grădinari. Românul avea să găsească semințe nu în Italia, cum era de așteptat, ci în Canada, o țară cu o climă destul de asemănătoare cu a României.

În România, plantele crescute de Valentin Cucu au ajuns la o înălțime de peste 2 metri, iar din 4 fire în primul an a recoltat 36 kilograme de roșii, în condițiile în care trei etaje de flori au avortat în lunile de vară.

Românul susține că dacă are condiții, roșia-pom rezistă și 7 ani. Pe timpul iernii, pomul cu roșii trebuie să stea în sera, deoarece are nevoie de o temperatură de 15-18°C. Astfel, începând cu anul 4 de la plantare, de pe o singură plantă se pot recolta și 100 kilograme de roșii.

About User

Check Also

Horoscop 25 iunie 2024. Leii sunt pe val iar Balanțele își realizează scopul

Horoscopul zilei de 25 iunie 2024. O zi frumoasă și specială pentru unii nativi. Astrele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *