Trucul bucătarilor pentru cartofi prăjiți crocanți!

În prima fază, trebuie să fie prăjiți la o temperatură scăzută (parțial gătiți), apoi scoși și așezați pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. După răcire, treci la a doua fază de gătit: Îneacă-ți cartofii din nou în ulei foarte fierbinte pentru a-i face crocanți. Iată metoda generală de pregătire: În primul rând, curăță și spală cartofii. Apoi, și aceasta este o fază esențială, trebuie să-i tai cu grijă. Pentru un taiet perfect, este recomandat să folosești un mandolină sau un tocător. Dacă nu ai așa ceva, taie cu un cuțit ascuțit în felii de mărime medie, nu mai groase de un centimetru.

Așează cartofii într-un castron cu apă rece. Lasă-i timp de 20 de minute pentru a îndepărta excesul de amidon. Apoi scoate-i și tamponează-i uscați cu un prosop curat. Apoi toarnă un strat generos de ulei în tigaie. Încălzește-l și adaugă bastonașii de cartofi. Lasă-i timp de aproximativ 5 minute până când cartofii devin aurii. Nu ezita să adaugi câțiva căței de usturoi, care le oferă un gust și mai delicios! Scoate-i din tigaie, așază-i pe hârtie de bucătărie și lasă-i să se răcească încet înainte de a-i pune din nou în uleiul foarte fierbinte. Câteva minute sunt suficiente. Urmărește-i, și vei observa aurirea bine măsurată vizual (ai grijă să nu-i lași să se închisă la culoare!).

Când termini, scoate-i și așează-i din nou pe hârtii de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei. Cartofii tăi vor fi moi în interior și crocanți în exterior. Ce Ulei pentru Cartofi Prăjiți Crocanți? Uleiul de arahide sau orice alt ulei vegetal ușor este ideal pentru pregătirea celor mai buni cartofi prăjiți acasă. Oferă crusta crocantă pe care uneori o ratezi.

Notă: Datorită punctului său de fum ridicat, de obicei se preferă uleiul de arahide în locul uleiului de măsline. De ce Adăugați oțet la Cartofi? Toarnă Oțet Alb Cum obții o farfurie de cartofi prăjiți crocanți fără a utiliza o friteuză? Atunci este important să alegi ingrediente de înaltă calitate. Notează că cele mai bune soiuri de cartofi pentru prăjit sunt cele care tind să se maturizeze mai târziu, precum merele. Este important ca aceștia să conțină puțină apă, amidon și zahăr.

Altfel, tind să se rumenească rapid și să caramelizaze. De asemenea, excesul de amidon îi face moi, deoarece absoarbe mult ulei. O soluție la această problemă? Un ingredient secret: Oțetul. Aciditatea sa întârzie descompunerea pectinei, păstrând-o în timpul gătitului. Pectina este o fibră solubilă care te ajută să te simți sătul, să regleze absorbția grăsimilor în timpul digestiei și să mențină un bun tranzit intestinal. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți pregăti cartofii prăjiți cu oțet:
Curăță cartofii și spală-i în apă foarte rece.

Taie cartofii (așa cum este explicat mai sus). Adu-ți aminte, pentru cartofi prăjiți crocanți, este foarte important ca feliile să aibă o formă ondulată când sunt tăiate cu cuțitul sau cu mandolina. Așează bastonașele într-un castron cu apă rece și trei linguri de oțet alb. Uscă-i și așează-i într-un vas cu apă clocotită timp de 1 minut. Acest pas îndepărtează excesul de amidon din cartofi și îți oferă o textură mult mai fină.
Scoate-i din apa clocotită, clătește-i sub apă rece curentă și așează-i într-un castron cu apă de gheață. Înainte de a trece la următorul pas, cartofii trebuie să fie uscați cu prosoape de hârtie absorbantă. Încălzește uleiul într-o tigaie la foc iute și adaugă treptat cartofii, urmând metoda de gătire descrisă mai sus. Pentru un rezultat mai crocant, este recomandabil să folosești ulei de arahide sau ulei de floarea-soarelui.

SURSA : https://retro555.com/

About User

Check Also

Horoscop săptămânal 15-21 aprilie 2024. Racii au nevoie de ajutor, nu se mai pot descurca în această situație

Berbec (21 martie – 19 aprilie): Această săptămână este plină de oportunități pentru tine, Berbec. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *