Ce nu ar trebui să plantezi niciodată lângă roșii

Aflați care plante nu se potrivesc bine cu ele

Creșterea propriilor roșii este foarte ușor. Și toate eforturile tale te vor răsplăti cu un număr mare de roșii gustoase și sănătoase. Sunt ideale pentru cultivare în containere, în aer liber, într-o locație însorită sau într-o seră, și există o gamă largă de opțiuni și soiuri.

Beneficiile roșiilor

Roșiile, care sunt un fruct, dar sunt adesea confundate cu legume, sunt unul dintre cele mai iubite alimente proaspete din întreaga lume. Ca majoritatea fructelor, roșiile sunt pline de vitamine și antioxidanți care susțin sănătatea. În plus, ele conțin un ingredient puternic care poate ajuta la prevenirea cancerului.

Cum să plantezi corect roșiile

Distanța dintre plantele de tomate este o componentă importantă pentru plantele sănătoase. Și, desigur, pentru recolta în sine! Distanța corectă între plantele de tomate depinde de ce varietate de roșii este cultivată. În general, distanța ideală pentru roșii este între 24 și 36 de inchi (61-91 cm).

Cei mai răi „însoțitori” de roșii

Evitați apropierea de roșii precum dovleacul, căpșunile și varza. Astfel de plante nu se combină bine cu ele, ceea ce poate dăuna recoltei ambelor culturi. Poate te-ai gandit ca varza, dimpotriva, poate fi plantata (sau chiar necesara) impreuna cu rosiile. Dar asta nu este adevărat. Roșiile pot cauza probleme cu recolta ta de varză, deoarece încurajează apariția albușului de varză în grădina ta.

Cei mai buni „însoțitori” de roșii

Cu puțin ajutor din partea prietenilor tăi, poți să-ți ajuți plantele de roșii să producă fructe. Plantarea însoțitoare este o metodă încercată și adevărată care vă poate aduce beneficii.

Unele plante, cum ar fi ceapa verde și sparanghelul, resping insectele care dăunează plantelor de tomate. Potrivit Gardening Know How, mirosul de usturoi respinge dăunătorii.

Roșiile înalte oferă umbră pentru spanac, rucola și salată verde. Sparanghelul respinge viermii care se hrănesc cu plantele de tomate. Ierburile sunt de asemenea benefice. Boragele și gălbenelele resping omida de roșii. Pătrunjelul și menta resping alți dăunători, iar plantarea busuiocului lângă roșii le va spori aroma.

About User

Check Also

Horoscop LUNI, 15 aprilie 2024. Nativii care vor fi în centrul atenţiei. Cuceresc pe toată lumea cu farmecul lor

Horoscop LUNI, 15 aprilie 2024. Ziua este centrată pe job. Dacă unii îşi fac planuri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *