Mare atenție dacă faci asta când mergi la duș! Îți pune în pericol sănătatea

Există câteva obiceiuri pe care le urmăm din obișnuință și din nevoia de a ne relaxa, fără să ne dăm seama că, de fapt, ne facem rău singuri. Dacă te numeri printre cei care adoră dușul cu apă fierbinte, află că nu este o alegere bună pentru sănătatea ta și că îți poate aduce probleme mari pe termen lung.
Dușul sau baia cu apă fierbinte, o problemă pentru sănătatea noastră

Medicul Sorin Băilă, medic primar chirurg și doctor în științe medicale, a vorbit la DC News și DC Medical despre problemele pe care ni le pot face dușurile fierbinți, pe care le-a încadrat la comportamente mai puțin sănătoase.

Specialistul spune că dușurile cu apă fierbinte și sauna ne afectează sănătatea pentru că produc vasodilatație și astfel apar varicele.

Sunt unele comportamente mai puțin sănătoase, cum ar fi preferința de a face dușuri fierbinți sau a merge la saună. Aceste lucruri afectează sănătatea pentru că se produce vasodilatația. Orice factor care slăbește peretele venos sau aparatul valvular nu face decât să dilate venele, să le facă mai disfuncționale, volumul de sânge stagnat să fie cât mai mare, a spus specialistul la DC News.

Cu alte cuvinte, obiceiul de a face baie cu apă fierbinte nu ne aduce doar relaxare, ci și probleme de sănătate, care apar în timp. Este foarte important ca temperatura apei în care faci baie să fie moderată. Pe termen lung, baia fierbinte îți poate provoca afecțiuni cardiovasculare. Dușul prea fierbinte își poate strica echilibrul delicat al pielii și îți poate aduce varice.
Desigur, există și alți factori care duc la apariția varicelor. Cei care stau mult în picioare, muncesc mult sunt predispuși să facă hipertensiune venoasă care duce la apariția varicelor. Totodată, sedentarismul este un factor de risc pentru varice, a mai spus medicul. Vorbim și despre factorii ereditari. Femeile sunt mai predispuse să facă varice decât bărbații.

Medicul Sorin Băilă spune că este demonstrat că un descendent din doi părinți cu boală varicoasă are o probabilitate până la 80-85% să facă varice. Potrivit cu spusele sale, această probabilitate scade până la 25% dacă doar unul dintre părinți este varicos, în cazul bărbaților. În cazul femeilor, procentul poate să ajungă până la 62%.

About User

Check Also

Sfatul zilei 28 mai 2024. Zi de succes pentru unii nativi

BERBEC În această zi, berbecii nu ar trebui să permită nimănui să-i preseze sau să-i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *