ULTIMA ORA! A murit unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Biserica Ortodoxă. A fost părintele orfanilor și al celor aflați în suferință

ADS Publicitate

Doliu în Biserica Ortodoxă Română şi vâlceană!

ADS Publicitate

Unul dintre cei mai iubiţi preoţi vâlceni a trecut la cele veşnice, pe 17 iunie. Preotul Petre-Dinel Vețeleanu a fost considerat părintele a zeci de copii din Ocnele Mari, care provin din familii dezorganizate.

ADS Publicitate

A murit unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Biserica Ortodoxă. Preotul Petre-Dinel Vețeleanu se îngrijea ca micuţii să aibă îmbrăcăminte la începutul fiecărui an şcolar şi la venirea iernii.
Minorii care proveneau din familii dezorganizate, fără posibilităţi financiare sau ai căror
părinţi erau plecaţi la muncă pe meleaguri străine îşi găseau adăpost la Centrul social şi la cele două Centre de zi situate în Ocnele
Mari şi în Copăcelu.

De întreţinerea acestor centre se ocupa Parohia din Trăistari, coordonată de preotul Petre Vețeleanu, scrie voceavalcii.ro
Pe lângă copii, părintele avea grijă şi de bătrânii abandonaţi de familii.

A murit unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Biserica Ortodoxă
Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la înmormântarea părintelui Petre-Dinel Vețeleanu.
Am săvârșit slujba de prohodire a părintelui Petre-Dinel Vețeleanu, preot evlavios, cu dragoste jertfelnică pentru Biserică și pentru semeni.
Pe părintele Petre nu îl vom mai întâlni slujind la Sfântul Altar, nici înconjurat de mulțimea copiilor cărora le-a așezat pe buze cuvântul „acasă” și le-a readus bucuria zâmbetului pe chip, ridicându-i din întunericul deznădejdii unor suferințe sfâșietoare.

Nu îl vom mai întâlni în casele bătrânilor și ale celor aflați în suferință, cărora le oferea hrană zilnic, deopotrivă cu medicamente și îmbrăcăminte. Astăzi, inimile tuturor acelora cărora le-a descoperit iubirea lui
Hristos, prin faptele sale, săvârșite cu atâta blândețe și bunătate, sunt cernite de durere pentru că inima părintelui a vibrat întotdeauna cu inimile lor.
S-a făcut tuturor toate, până la ultima vibrare a trupului său rănit, necunoscând odihnă și nici așezând limită în iubirea față de semeni.

About User

Check Also

Un microbuz cu români a căzut în Italia într-o prăpastie de 20 de metri. O persoană a murit și alți trei au fost răniți

ADS Publicitate Un microbuz la bordul căruia se aflau cinci persoane de naționalitate română, inclusiv …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *