Cum arată Sabina și ce s-a ales de „fetița cu bentiță tricoloră” acum, la 10 ani de la acel scandal

ADS Publicitate

Cu aproape 10 ani în urmă, Sabina Elena, o elevă a Liceului „Korosi Csoma Sandor”, din Covasna, impresiona o țară întreagă prin gestul ei de a purta bentița

ADS Publicitate

tricoloră cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Lăudat de români, dar, totodată, condamnat de extremiști, Sabina , „fetița cu bentiță tricoloră”, a devenit simbolul protestelor declanșate în mai multe orașe din țară.

ADS Publicitate

Curajul ei a făcut-o cunoscută în toată România, însă i-a cauzat și probleme la școală, acolo unde colegii și chiar profesorul diriginte au blamat-o pentru gestul de a sfida comunitatea maghiară.

Sabina a venit în Capitală și este o de o frumusețe răpitoare

Sabina a povestit atunci pe Facebook cum a fost certată de o profesoară, care i-a și smuls bentița tricoloră de pe cap, afișată de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Adolescenta a primit atunci inclusiv amenințări pe social media, motiv pentru polițiștii din Covasna să deschidă dosar penal cu autor necunoscut. În poveste s-a implicat și Consilul Naţional al elevilor, care i-a luat apărarea Sabinei:

„Este inadmisibil ca într-un liceu din România o elevă de clasa a IX-a să fie mustrată, jignită, pusă la colţ şi ameninţată de către colegii ei care aparţin unei minorităţi naţionale, profesorul diriginte şi chiar conducerea şcolii pentru faptul că a «îndrăznit» să poarte o banderolă cu tricolorul României!”.

Însă anii au trecut, iar Sabina Elena este azi o tânără de o frumusețe răpitoare.

Are 23 de ani și locuiește în București, aici unde a venit cu încredere și speranță să pășească ținând capul ridicat pe „drumul vieții”.

„Fetița cu bentiță tricoloră”, simbolul luptei românilor din Covasna, studiază la ASE.

Pe contul de Facebook încă mai pot fi văzute pozele îndrăznețe din adolescență, dar noua Sabina se prezintă azi ca o tânără puternică și matură, gata să lupte pentru principii și, mai ales, pentru o Românie liberă.

About User

Check Also

Un microbuz cu români a căzut în Italia într-o prăpastie de 20 de metri. O persoană a murit și alți trei au fost răniți

ADS Publicitate Un microbuz la bordul căruia se aflau cinci persoane de naționalitate română, inclusiv …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *