Viciul care i-a adus sfârşitul lui Amza Pellea. Dezvăluirea tulburătoare a fiicei sale: „Parcă știa ca viața e scurtă și merita arsă”

ADS Publicitate

Amza Pellea a rămas în conştiinţa publicului din România mai cu seamă ca Nea Mărin Miliardar, dar în aceeaşi măsură de magistral a interpretat şi rolul lui Mihai Viteazul. Din păcate, marele actor a fost dependent de fumat, viciu care, de altfel, i-a adus sfârşitul.Marele actor nu a putut renunţa la fumat nici măcar la rugăminţele celor apropiaţi, care presimţeau că acesta va pleca înainte de vreme. Fiica lui, Oana Pellea, a spus în nenumărate interviuri că, pe patul de moarte, tatăl ei a rugat-o să renunţe la fumat.

ADS Publicitate

Pe 12 decembrie 1983, Amza Pellea își dădea ultima suflare la numai 52 de ani. În mod oficial, cauza morții ar fi fost evoluția rapidă a unui cancer pulmonar cu care actorul ducea o luptă de mai multă vreme. Cu toate astea, au existat și teorii potrivit cărora moartea lui ar fi fost premeditată de Securitatea comunistă.

ADS Publicitate

Tatăl meu. Trăgea din țigară ca și când ar fi fost prima și ultima data. Trăgea din țigară ca și cum știa ca viața e scurta și merita arsa și cheltuită… Trăgea din țigară pana la capăt, pana ardea toată… cum si-a ars superb viața. Când a murit m-a rugat doua lucruri! 1. Sa am grija de mama Și 2. Sa mă las de fumat. Adoram sa fumez! Nu înțelegeam cum poți trai fără a fuma! Oameni buni… faptul ca m-am lăsat de fumat este cea mai mare victorie a mea vis-a vis de mine!

E vorba nu despre cât mai ai de trăit, e vorba de calitatea vieții ce o mai ai de trăit! Știți ce înseamnă sa va intre aer proaspăt în piept pana în prasele ? Dumnezeire! Au trecut 14 ani de când nu mai fumez. Fumam trei pachete pe zi, uitasem ce înseamnă sa respiri. Lasati-va! Dacă vrei cu adevărat e ușor! Cu medicamente sau nu! Lasati-va! Va datorați măcar atât…si dacă nu o faceți pentru voi…faceti-o pentru cei ce va iubesc!

Nu e firesc, nu e natural! Nu te salveaza de nimic… nici de frica, nici de timiditate, nici de neîncredere. Nu folosește la nimic decât la a-ti scurta viața. Dacă îi iubiți pe cei de lângă voi… lasati-va. Dacă aveți suflete dragi în cer sau pe pământ, lasati-va! Nu fac decât sa-i duc mesajul lai Amza mai departe. Lasati-va!”, a scris Oana Pellea, pe Facebook, în cadrul unui mesaj în care face apel către fumători pentru a se lăsa de acest viciu.

Marele actor din Băileşti a urmat şi o şcoală electrotehnică, obţinând o diplomă de ,,specialist în aparate de calcul de înaltă şi joasă tensiune“.

A ajuns actor dintr-o pură întâmplare. Lucra la uzina electrică din Craiova, când a descoperit un afiş care anunţa ultima zi a probelor eliminatorii pentru examenul de la IATC, secţia cinematografie. A ajuns la institut iniţial ca să se intereseze de soarta unei prietene care dăduse examen la secţia actorie. Dar odată ajuns acolo, a decis pe loc să dea examen la clasa de regie. Comisia l-a repartizat, însă, la actorie.

About User

Check Also

Un microbuz cu români a căzut în Italia într-o prăpastie de 20 de metri. O persoană a murit și alți trei au fost răniți

ADS Publicitate Un microbuz la bordul căruia se aflau cinci persoane de naționalitate română, inclusiv …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *