Ce este certificatul fiscal AUTO ?

Atunci cand vinzi sau cumperi o masina ai nevoie de asa zisul Certificat Fiscal, acum ceva timp in urma era o foaie de la Primarie sau Taxe si impozite precum Vanzatorul nu are datori catre Taxe si Impozite, adica Impozite neplatite, taxe neplatite si/sau amenzi.

In cazul in care vanzatorul are una sau mai multe datorii catre Taxe si Impozite nu poate sa isi vanda bunul propriu precum in cazul de fata masina.

De ceva timp acest Certificat Fiscal s-a simplificat si nu se mai obtine separat cand vinzi o masina, acum este mai simplu se face un contract de vanzare cumparare intre Vanzator si Cumparator, se fac 5 exemplare, Vanzatorul trebuie sa mearga cu acest contract de vanzare cumparate in 5 exemplare la Taxe si Impozite din colalitatea lui si sa obtina o stampila cu numarul fiscal precum nu datoreaza nimic statului, si doar in asa fel poate sa vanda masina.

In cazul in care are datorii catre statul Roman nu poate sa vanda masina.

Cumparatorul are nevoie obligatorie de acest certificat fiscal  auto pentru a transcrie masina pe numele lui fara certificat fiscal masina nu poate fii transcrisa de la un propritar la altul.

o sa revin cu update, astept cu nerabdare si parerile Voastre.

About User

Check Also

Horoscop LUNI, 15 aprilie 2024. Nativii care vor fi în centrul atenţiei. Cuceresc pe toată lumea cu farmecul lor

Horoscop LUNI, 15 aprilie 2024. Ziua este centrată pe job. Dacă unii îşi fac planuri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *