Incredibil nu am cuvinte, uite ce prapad au lasat in urma. Romane drag

Zeci de mii de arbori au fost rupţi de furtunile care au afectat în weekend Polonia şi va fi nevoie de doi ani pentru a curăţa zonele forestiere distruse, au anunţat autorităţile de la Varşovia.

“Trebuie să facem faţă, fără îndoială, celui mai grav dezastru din istoria pădurilor poloneze şi poate chiar europene”, a declarat şeful serviciilor forestiere, Konrad Tomaszewski.

Un cal biciuit de stăpân n-a mai putut îndura durerea. Bărbatul e în comă, cu fractură de coloană, la Vaslui
Potrivit lui Tomaszewski, pierderile se ridică la 8,2 milioane de metri cubi de lemn, ceea ce înseamnă aproximativ un sfert din cantitatea tăiată anual în ţară.

El a adăugat că va fi nevoie de doi ani pentru a curăţat pădurile de resturi şi pentru a începe replantarea arborilor, dar de zeci de ani pentru ca habitatele naturale ale animalelor sălbatice, în special ale păsărilor, să fie refăcute.

Din imaginile filmate din aer, arborii culcaţi la pământ de vântul care a avut forţa unui uragan seamănă cu rânduri de chibrituri dărâmate, transmite AFP, conform news.ro.

Furtunile care au afectat Polonia în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă s-au soldat cu moartea a şase persoane şi cu avarierea a mii de locuinţe. În aproape toate regiunile din nordul şi vestul ţării liniile de înaltă tensiune au fost rupte.

Purtătoarea de cuvânt a serviciului forestier, Anna Malinowska, a declarat că va fi nevoie de 80, până la 100 de ani pentru ca zonele forestiere distruse în câteva ore de furtună să renască.

About User

Check Also

Horoscop 25 iunie 2024. Leii sunt pe val iar Balanțele își realizează scopul

Horoscopul zilei de 25 iunie 2024. O zi frumoasă și specială pentru unii nativi. Astrele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *