Samsar obligat de instanta sa dea banii înapoi dupa ce a dat km inapoi

Da dupa cum auziti, un bucurestean a dat in judecata un samsar din Craiova dupa ce a cumparat o masina si a constatat ca masina avea mai multe probleme.

Bucuresteanul a sesizat chiar în timp ce se întorcea de la Craiova la București cu mașina proaspăt cumpărată că ambreiajul avea probleme, nu funcționau un bec, senzorul de de indicare a nivelului de combustibil, pompa spălător parbriz și lunetă și lipseau parasolarele.

Ulterior, a descoperit și alte defecte, inclusiv maneta ”Cruise Control” ruptă și lipită grosolan cu lipici.

Mașina s-a stricat chiar în timp ce bucureșteanul se ducea la Craiova pentru a face plângerea penală, iar de atunci nu mai poate fi folosită.

În urma analizării probelor de la dosar, judecătorul a arătat că problemele cu ambreiajul, parasolarele, becul sau maneta rupta nu îi pot fi imputate vânzătorului, fiind “o lipsă crasă de prudență și diligență în examinarea autoturismului de către cumpărător, care putea să le depisteze singur, fără asistență de specialitate chiar dacă vânzătorul nu i le-a adus la cunoștință”.

“Alta este situația în privința falsificării numărului de kilometri reali rulați de autoturismul cumpărat, pe care de asemenea cumpărătorul-reclamant a descoperit-o, de această dată prin apelarea la un serviciu de asistență de specialitate, respectiv un service auto autorizat Citroen, iar defecțiunea la care instanța se referă constituie un viciu ascuns grav și pe care cumpărătorul-reclamant nu avea cum să îl cunoască sau să îl observe la predarea autoturismului”, se arată în sentința Judecătoriei Craiova.

Magistratul a decis să îl oblige pe samsar să restituie prețul mașinii, plus alte cheltuieli de 3.000 de lei efectuate de cumpărător, după care să-și ia mașina înapoi.
Sentința Judecătoriei Craiova nu este definitivă, aceasta fiind atacată cu apel, care se judecă la Tribunalul Dolj.

 

About User

Check Also

Horoscop LUNI, 15 aprilie 2024. Nativii care vor fi în centrul atenţiei. Cuceresc pe toată lumea cu farmecul lor

Horoscop LUNI, 15 aprilie 2024. Ziua este centrată pe job. Dacă unii îşi fac planuri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *