Cum vrea Guvernul Cîțu să crească pensiile românilor. Scenariile care sunt luate în calcul…

ADS Publicitate

Guvernul Cîțu se reunește astăzi în ședință de urgență pentru a decide câți bani vor primii în plus pensionarii români de la 1 septembrie 2021. În momentul de față știm doar că pe masa coaliției se află trei scenarii de lucru referitoare la evoluția punctului de pensie.

ADS Publicitate

Potrivit știripesurse.ro, premierul insistă pentru o creștere care să nu depășească pragul de 3%. De altfel, acesta a și declarat deunăzi că își dorește ca pensiile să fie majorate, dar într-un context economic favorabil unei astfel de măsuri.

ADS Publicitate

„Nu poți să dai 40% fără să creezi probleme pentru următorii 10 ani de zile. Toate aceste lucruri trebuie să le creăm într-un context economic al unei Românii care își permite să crească și pensiile, și salariile”, spunea șeful Executivului.

 

Cresc pensiile românilor? Pe masa coaliției guvernamentale sunt trei scenarii de lucru

Sursa citată notează că o primă variantă luată în calcul vizează creșterea punctului de pensie în funcție de rata inflației. De asemenea, există posibilitatea ca acesta să fie majorat cu 8% în septembrie, dar premierul nu pare să accepte un procent care depășește pragul de 3%.

„Pe mine mă interesează ca pensiile și salariile să aibă un ritm de creștere care să poată să fie plătit. Să nu ajungem în situația în care am promis 40%, trebuie să dăm 40%, să ne dăm seama că nu ai de unde.

Nu poți să dai 40% fără să creezi probleme pentru următorii 10 ani de zile. Toate aceste lucruri trebuie să le creăm într-un context economic al unei Românii care își permite să crească și pensiile, și salariile”, a declarat Florin Cîțu.

În schimb, sindicaliștii cer insistent Guvernului să majoreze pensiilor cu 40%, cum prevede legea în vigoare, dar și să le recalculeze în funcție de contribuție.

 

„Rezolvarea problemelor pensiilor include de fapt 2 elemente: recalcularea rapidă după nouă formulă a tuturor pensiilor din România care nici măcar n-a început deși legea prevedea să înceapă de 2 ani de zile.

E problema legată de corecția cu vestită creștere de 40 % din care s-a dat 14%, deci trebuie dată diferența”, a explicat Bogdan Hossu, liderul sindicatului Cartel Alfa. scrie fanatik.ro

About User

Check Also

Un microbuz cu români a căzut în Italia într-o prăpastie de 20 de metri. O persoană a murit și alți trei au fost răniți

ADS Publicitate Un microbuz la bordul căruia se aflau cinci persoane de naționalitate română, inclusiv …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *