Slănină în saramură, la borcan

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Slănină în saramură, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă – După 3 zile se poate servi, o bunătate, îți lasă gura apă…

Ingrediente necesare:

1,5 kg slănină sau piept de porc
Usturoi după gust
Câte un fir de mărar și de pătrunjel în fiecare borcan – opțional
Ingrediente necesare pentru prima saramură:

1 l apă
100 g sare grunjoasă
3 foi dafin
15 boabe piper negru
6 boabe ienibahar
1 linguriță condimente pentru frigărui
Ingrediente necesare pentru a doua saramură:

1 l apă
100 g sare grunjoasă
Mod de preparare:

Spălăm slănina (sau pieptul de porc) și o uscăm cu prosoape de hârtie. O tăiem în bucăți potrivite pentru borcanul pe care îl vom folosi.

Pentru prima saramură, turnăm apa într-o cratiță, adăugăm sarea, boabele de ienibahar și de piper, condimentele pentru frigărui, foile de dafin și amestecăm. Punem cratița pe foc și din momentul în care dă în clocot, o fierbem timp de 3-4 minute. După fierbere, o lăsăm să se răcească.

Punem firele de verdeață în borcanele curate, adăugăm și bucățile de slănină, așezându-le cât mai compact. Între bucățile de slănină punem și feliuțe de usturoi.

Umplem complet borcanele cu saramură și adăugăm și foile de dafin din ea în borcane. Acoperim borcanele cu capace și lăsăm slănina să se săreze la temperatura camerei, timp de 2 zile. Ulterior, scurgem saramura din borcane.

Pentru a doua saramură, dizolvăm sarea în apă și fierbem soluția timp de 2-3 minute, din momentul în care dă în clocot. Lăsăm să se răcească complet, după care turnăm saramura în borcane. Acoperim borcanele cu capace și le dăm la frigider pentru 3 zile.

După 3 zile, scoatem slănina din saramură, o uscăm cu prosoape de hârtie, o feliem și o putem servi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

About User

Check Also

Doliu în lumea filmului. A murit un artist pe care românii l-au adorat. Avea doar 46 de ani

Este doliu în lumea filmului după ce un artist adorat și de români a murit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *