Teapa cu un BMW F10 – 530D din 2011 de la un parc auto din Galați !

Salut Mihai, te urmaresc de mult timp, si eu sunt pasionat de masini, si avem aceasi activitate, am cumparat si vandut multe masini. Nu sunt samsar le cumpar pentru mine si le vand cand ma plictisesc sau vreu sa trec la altceva mai bun.

in ianuarie 2020 am avut un Golf 6 si am vrut sa il dau la schimb pe un BMW f10 530x-drive in valoare de 13500 euro de la un parc auto din Galati. M-am gasit cu omul, am probat masinile, el golfu eu BMW-u totul in regula, eu multumit de bmw el multumit de golf, ne-am inteles sa ii mai dau diferenta de 8500 euro.

Face el la Parc contracte de vanzare cumparare, eu ca ai vand lui golfu cu 5000 euro, el ca imi vinde mie bmw cu 8500 euro.

Ai dau cheile de la golf cartea masini si certificatul, si cei 8500euro, el imi da BMW-ul, cartea si certificatul, cheia totulul in regula.

El oprește contractele la BMW ca sa se duca la primarie sa scoata fiscalu, eu opresc contractele la golf ca sa ma duc la mine la primarie sa scot fiscalu si a ramas ca vin iar la el la parc peste 2 3 zile.

Eu am scos fiscalu pe numele lui, “lafel si el pe numele meu” ne gasim si facem schimb si de fiscale. Totul perfect pana aici, Nu a fost nicio problema si nu am crezut ca va fii vreuna.

Ma duc la primarie iau in evidenta masina, (imi pune stample pe contract pentru luarea in evidenta) apoi fac programare la transcriere, ma prezint la biroul de transcriere prezint dosaru cu toate actele (cartea sa ma treaca proprietar, talonu, asigurare, cerere) ,platesc taxa pentru alt talon, 38 Lei si pentru numere preferențiale 80 lei.
Astept cam 2 ore ca sa imi elibereze numerele de inmatriculare si sa ma treaca Proprietar pe carte. Si SURPRIZA,

Domnul de la înmatriculări imi spune ca nu poate sa transcrie masina pe numele meu findca masina figureaza cu sechestru pus de Primaria Galati si imi da cartea, talonu si restu de acte inapoi

Il sun pe respectivu de la parc si imi spune ca el ia dat contractu la proprietaru din carte ca sa scoată fiscalu, el nu stie despre asta, el doar intermediază tranzacțiile.

Ma pun sa fac iar un drum la Galati la prioprietarul din carte (este adresa trecuta pe carte si pe talon) ma gasesc cu el si aflu ca el a piedut masina la barbut acum 3 ani. si ca atunci cand a pierduto nu a mai scoso de la primarie a ramas asa si nu stie ce datorii are.

Il pun sa se duca la primarie sa-mi spuna cat are de plata dar find in perioada pandemiei cand primariile era inchise cei de la primarie ai spune sa isi faca cont pe ghiseul.ro, si-a facut cont si aflu: (Atasez printul de la ghiseul.ro cu datoriilepe care le are).

Avea impozitul neplătit de 4 ani + penalizări in jur de 100 Milioane vechi (Masina avera motor de 3000 impozitul find cam 23 Mil. An. + alte amenzi, ro-vinieta si inca vro 15 milioane vechi total 115 Milioane. Din cauza acelor 115 Milioane primaria a pus sechestru pe bunurile lui in decembrie 2019. doar acea masina avea respectivu pe numele lui.

Intru-n final dupa multe certuri cu cel de la Parc care nu a vrut sa plătească cei 115 Milioane cum ar fi corect ca sa iasă mașina de sub sechestru, ii duc înapoi BMW-ul imi da Golfu si in loc de 8500 euro imi da o alta masina pe care am vandut-o cu 7000 euro.. am pierdut 1500 euro + inca vro 1000 euro bani ce i-am bagat in BMW, cauciucuri, schimb ulei, Bucse. etc.

Niste sfaturi pentru cei care vor sa cumpere masini înmatriculate in România sunt:

1. Nu cumpara masini (mai ales cele scumpe) decat de la cel care este proprietar in Carte si Talon,
2. inainte sa cumperi poti sal pui pe proprietar sa sune de fata cu tine la primarie si sa intrebe ce datorii are.
3. Mergi cu el la primarie si apoi dupa ce vezi stampilele pe cele 5 contracte de vanzare cumparare ii dai banii pe masina.

Sanatate !

About User

Check Also

Recunoşti Tânărul Din Imagine? Îl Vezi Zilnic La TV, E Foarte Îndrăgit De Români: “Aveam 800 De Grame La Naştere”

Recunoașteți tânărul din imagine? Astăzi, la vârsta de 61 de ani, este un nume cunoscut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *